18 Temmuz 2013 Perşembe

Kişiliğe Bürünmüş Mobilyalar

Dekorasyon, evin ruhunu oluşturan bir kavram. Dekorasyonu yapan kişinin kişiliği, beğenileri, sevdikleri ve sevmedikleri evin dört bir yanına dağılarak bu ruhu oluşturuyor. Peki ya eşyaların ruhu olsaydı?

Aslında çoğumuz eşyaları bir kişiliğe büründürüyoruz. Çok sevdiğimiz bir defter bitse ya da bir kalem minicik kalmış olsa da atamıyoruz. O eşyalara bağlanıyoruz. Bazen isimler takıyor, bazen konuşuyoruz. Eşyaların ruhu olması fikrinden yola çıkarak, kişiliği olan eşyalar üreten başarılı tasarımcılar bulunuyor.



Bu başarılı tasarımcılardan biri Valentin Loellmann. Materyalleri canlı organizmalar gibi tanımladığını söyleyen Loellmann ağaç ve polyester gibi malzemeleri birleştirerek enteresan formlarda özgün eşyalar tasarlıyor. Bu eşyaların hepsi birbirinden farklı, yani tek üretim. Eşyalar, kullanılan materyallerin birleşimine bağlı olarak farklı formlar kazanıyorlar. Bu karakteristik eşyalar bana Salvador Dali'nin tablolarını hatırlatıyor.
Resimde gördüğünüz sürreal tasarımlar adeta insanın hayal gücünü harekete geçiriyor.



Evin ya da ofisin içerisinde bulunan dolabından kalemine kadar her boyutta eşya insanın ruhunu etkiliyor. Odadan aldığınız enerjinin sizin gün içerisindeki mutluluğunuza etki etmesi çok enteresan geliyor ama bu bir gerçek. Bu nedenle ferah ve dinamik hareketlerle bezeli yaşam alanlarının, her evde en azından çalışma odası gibi bir odada bulunması gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder