17 Eylül 2013 Salı

Dekorasyon Sırları

Evini dekore etmek isteyenler için birçok püf noktası ve tüyo var. Alana göre yerleşim, eşya materyal seçimi, renk konusunda ipuçları, hayat kurtaracak pratik eşyalar ve daha nicesi...

Yeni bir ev alındığında veya kiralandığında en zor kısım evin dekorasyonunu yapmaktır. Fiyat araştırmaları,  marka seçimleri, ürünlerin alana uygunluğu gibi konular dekorasyonda en çok zorlayan noktalardır. Bazı insanlar evlerin dekore ettirmek için profesyonel bir dekoratörle anlaşıp işi ehline bıraksalar da bu iş için ayrı bir bütçe ayırmak gerekmektedir. Dekoratör için ayrı para harcamak istemeyenler ise yapı market ve benzeri yerlerden yardım alarak dekorasyonu tamamlamaya çalışıyor.

Yapı Market


Ev tekstili ürünleri, oturma odası takımları yatak odası takımları, oturma grupları, çocuk odaları, genç odaları gibi ürünleri içlerinde barındıran yapı marketler, aynı zamanda dekorasyon konusunda da yol göstererek insanların evlerini dekore etmelerine yardımcı oluyor. Evlerinin metrekare cinsinden değerlerini veren ve fotoğraflarla betimleyip tarif eden tüketiciler, yapı marketlerin kendileri için hazırladığı dekorasyon planını uyguluyor.

Yapı marketlerden yardım almayanlarsa kendi stil ve tarzlarını göz önüne alarak alışveriş yapıyor. Örneğin benim kuzenim. 4 ay önce eşiyle birlikte yeni bir ev aldılar. Birkaç dekoratörle görüştükten sonra dekoratörle anlaşıp evi ona dekore ettirmenin bütçelerini aşacağını düşünerek vazgeçti. Sonrasında eşyalarını yerleştireceği belirleyip hepsinin ölçüsünü aldıktan sonra internetten piyasa araştırması yaptı. Her ürünü zevkine ve ölçülere uygun seçerek beğendi. Sonrasında derinlemesine bir araştırma yaparak tüm ürünleri en ucuz şekilde alabileceği yerleri tespit ederek sipariş verdi. Ürünler eve geldiğinde, hepsinin yerini daha önceden belirlediği için kolayca yerleştirdi ve mütevazi bir bütçe ile evini dekore etti.

Dekorasyon, püf noktaları bilip biraz da çalışkan olduktan sonra o kadar da zor bir hadise değil. Yeter ki araştırmasını bilin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder