26 Ağustos 2013 Pazartesi

Organik Gıdalar

Bahçenizini güzelleştirmek istiyorsanız işe çimleri biçmekle başlamalısınız. Çimlerin nizamlı duruşu bahçenizde size alan açacaktır. Güzel çiçeklerle bezenmiş bir bahçe her zaman iç açıcıdır. İçinizin açılmasını istiyorsanız bahçenize zaman harcamalısınız. Çapa makinaları sayesinde çiçeklerinizi kolaylıkla çapalayabilirsiniz.



Günümüzde sebze meyvelerin hormonlu oluşundan ve eski tadının kalmayışından ötürü pek çok kişi organik tarıma merak saarmış durumda. Pencere önlerinde fesleğenler görmek sizi şaşırtmasın. Bahçenizde yer sorununuz yoksa organik tarıma başlamak için hemen bir adım atmalısınız. Sabah kahvaltı yaparken dalından bir salkım domates koparıp yemek çok keyifli olmaz mı?

Domates, biber, salatalık, nane, fasulye, maydonoz, limon gibi pek çok sebze ve meyveyi bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Üstelik limon ağaçlarının hoş kokusu sizi alıp başka alemlere götürecektir. Sağlıklı beslenme bugüne kadar ne yaptığınızı bir gözden geçirin. Eğer yeterince sağlıklı beslendiğinize inanmıyorsanız o zaman bir adım atın ve bahçenizde taze meyve sebze yetiştirin.



Bahçenizi düzenli aralıklarla sulamanız gerektiğini unutmayınız. Bahçenize özen gösterirseniz bu size meyve ve sebze olarak geri dönecektir. Bahçenizi yaşam alanınıza dahil edin ve orada bolca vakit geçirin. Özellikle yaz aylarında olduğumuz şu günlerde bahçede oturup kahve içme keyfinden kendinizi yoksun bırakmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder